شرح وظایف بهداشت محیط

تعداد بازدید:۵۰

شرح وظایف واحد بهداشت محیط :

 
* کنترل وضعیت بهسازی و بهداشتی مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی؛
 
 * کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه
 
* کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به مرکز بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب
 
* کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه
 
* اجرای طرح یکنواخت سازی ماده ۱۳ مواد خوردنی و آشامدنی و آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز و تعطیلی آنها
 
* معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره
 
* بازدید از مدارس و مراکز آموزشی
 
* بازدید از مهد کودکها،روستا مهدها و مراکز تحت پوشش بهزیستی،پیگیری تا حصول نتیجه
 
* بازدید و کنترل استخرهای شنا ،شناگاههای طبیعی و حمامهای سونا
 
*بازدید از پارکها،مراکز تفریحی و ورزشگاهها و ترمینالها و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین زیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛
 
*بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه
 
* رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی
 
* سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه
 
* مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نظر با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری
 
* کنترل و پایش امور محوله پرسنل تحت نظر و راهنمایی و ارشاد آنها جهت پیشبرد اهداف بهداشتی و ارائه راهکارهای مناسب
 
* اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی
 
* شرکت در جلسات بازآموزی و سمینارهای طبق دستورالعملهای مربوطه
 
* بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه
 
* بازدید از جایگاههای پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه
 
*کنترل بهداشتی اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها
 
* شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی
 
* آموزش بهداشت جهت کلیه متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره
 
* آموزش بهداشت دانشجویان پیراپزشکی
 
* نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری و روستایی
 
* نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوار های روستایی
 
* نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های صنوف
 
* اجرای طرح شهر سالم
 
* اجرای روستای سالم
 
* بهسازی محیط روستا
 
* برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا
 
* نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه ،قنات و ... )، مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل، جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مرکز بهداشت
 
* راهنمایی و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاریهای بین بخشی در زمینه اجرای پروژه های شهر سالم؛ 
 
* اجرای طرح توسعه و تشدید مواد غذایی در غالب طرح ضربت
 
* اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی
 
*جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، آب آشامیدنی و تأسیسات آب و فاضلاب و ... و تکمیل فرمهای مربوطه؛
 
* تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط
آخرین ویرایش۲۰ اسفند ۱۴۰۳