شرح وظایف بهداشت محیط
- شرح وظایف واحد بهداشت محیط :
* کنترل وضعیت بهسازی و بهداشتی مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی؛
* کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه
* کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به مرکز بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب
* کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه
* اجرای طرح یکنواخت سازی ماده ۱۳ مواد خوردنی و آشامدنی و آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز و تعطیلی آنها
* معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره
* بازدید از مدارس و مراکز آموزشی
* بازدید از مهد کودکها،روستا مهدها و مراکز تحت پوشش بهزیستی،پیگیری تا حصول نتیجه
* بازدید و کنترل استخرهای شنا ،شناگاههای طبیعی و حمامهای سونا
*بازدید از پارکها،مراکز تفریحی و ورزشگاهها و ترمینالها و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین زیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛
*بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه
* رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی
* سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه
* مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نظر با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری
* کنترل و پایش امور محوله پرسنل تحت نظر و راهنمایی و ارشاد آنها جهت پیشبرد اهداف بهداشتی و ارائه راهکارهای مناسب
* اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی
* شرکت در جلسات بازآموزی و سمینارهای طبق دستورالعملهای مربوطه
* بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه
* بازدید از جایگاههای پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه
*کنترل بهداشتی اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها
* شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی
* آموزش بهداشت جهت کلیه متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره
* آموزش بهداشت دانشجویان پیراپزشکی
* نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری و روستایی
* نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوار های روستایی
* نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های صنوف
* اجرای طرح شهر سالم
* اجرای روستای سالم
* بهسازی محیط روستا
* برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا
* نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه ،قنات و ... )، مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل، جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مرکز بهداشت
* راهنمایی و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاریهای بین بخشی در زمینه اجرای پروژه های شهر سالم؛
* اجرای طرح توسعه و تشدید مواد غذایی در غالب طرح ضربت
* اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی
*جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، آب آشامیدنی و تأسیسات آب و فاضلاب و ... و تکمیل فرمهای مربوطه؛
* تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط